RAAMBESLAG EN VENTILATIE (<- Terug naar overzicht)

Kwaliteitsvolle onderdelen...

Modern openings- en ventilatiecomfort

 

Openingscomfort

Grote openingspartijen, draai- of kipvleugels, wijds uitzicht, volledig volgens individuele wensen en functionaliteiten.

Modern schrijnwerk  verbinden binnen- en buitenruimte tot een harmonische wooneenheid, die de natuur mee naar binnen brengt.

Haki levert heel wat moderne oplossingen voor een maximaal  individueel comfort.

Alle openingswijzen zijn dan ook mogelijk. 

We kennen dan ook verschillende raamsoorten:  wentelraam, tuimelraam,  schuifraam, draaikipraam, openvallers, taatsramen, projecterende ramen., openvallende bovenlichten, etc...

Daarnaast bestaan er nog een rits aan mogelijke ventilatiesystemen en vliegramen.

 

 

 

Het meest voorkomend type voor aluminium ramen is het draaikipbeslag, (draaikiepbeslag).

Dit beslag komt  aangewezen voor slaapkamers op verdiepingshoogte, waar het raam moet kunnen opendraaien om het te kunnen schoonmaken, en in kipstand kan staan om te verluchten.

Het formaat van een draai-kipraam is meestal groter dan dat van een kipraam zodat de raamopening eventueel van pas kan komen bij evacuatie- of verhuissituaties.

Tegenwoordig worden draaikipdelen zeer groot uitgevoerd, zonder tussenstijlen. De reden hiertoe zit hem in de moderne architectuur die grotere glasvolumes voorschrijft en de mechanische sterke van de nieuwe profielseries.   Ook  het beslag kan makkelijk gewichten van een enkele vleugel aan tot ca 150  kg  tot 170 kg.

Je hebt ook uitvoeringen waar je kan kiezen tussen 2 mogelijke kipstanden: kleine kipopening in de winter(kierstand), grotere kipopening in de zomer.

 

 

foto: Sobinco Chrono draaikipbeslag: alle onderdelen roestvrij

Reeds in de basisuitvoering rust Haki de draai- kipvleugel met omlopende rolnokken, geïntegreerde hoogteverstelling en 2-punts veiligheidsbeslag (zwaardere  paddestoelsluiting)uit.

Bij de greep zijn boven en onder een veiligheidssluiting ingebouwd om het uittillen van de vleugel in gesloten toestand effectief te verhinderen.

foto:  Sobinco Chrono sluitpunt ter hoogte van de makelaar

Op aanvraag kunnen optioneel verschillende uitvoeringen in het draai- kiepbeslag worden geïntegreerd.  Denken we maar aan inbraakwerend, onzichtbaar, kierstanden (verluchting en of ventilatie).

Prioriteit  n° 1: roestvrije onderdelen:  inox, aluminium, kunststof of zamac.

Alle onderdelen zijn onderhoudsarm en werken geruisloos.

Hierbij staat veiligheid centraal:    anti-uithef, anti door boor, inbraakveiligheid in 't algemeen, maar ook een veiligheid tegen verkeerd gebruik.

Haki gebruikt meestal het Sobinco draaikipbeslag type Chrono

Nieuw revolutionair draai-kipsysteem met sluitlatten, vervaardigd uit een vormvaste, niet vochtopnemende vezelversterkte kunststof.

Standaard sluitlatten uit een vormvaste, niet vochtopnemende vezelversterke kunststof met speciale koppelstukken om alle onderdelen te verbinden.

 

Compatibel systeem met andere raamtypes en andere Sobinco beslagonderdelen. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om met  extra onderdelen verschillende openingswijzen of veiligheidsniveaus te bereiken.

Maar Chrono Invision heeft nog méér waar u ten volle op kunt vertrouwen: zoals de uithefbeveiliging bij kipstand, de inbraakwerende vergrendeling van de schaar en de  Bovendien is ook het installatiecomfort een opvallende troef van Chrono Invision: het raambeslag is handig klembaar in Euronutprofielen.

 

Sluitlatten met standaard sluitnokken die een middensluiting kunnen vormen.

Mogelijkheid om een zeer groot aantal types raamkrukken te gebruiken.

Voor dit uniek systeem is er geen vergelijkbaar product op de markt.

foto: raambeslag Sobinco Invisi onderste draaipunt materie  RVS

 

NIEUW:  Sobinco Chrono  INVISION  raambeslag van Sobinco

Dit type draaikipbeslag werkt met verdekliggende scharnieren.

Strak design benadrukt zonder onderbreking de contouren van de draaikipvleugel.  Het beslag is onzichtbaar bij een gesloten raam.

Het verdoken beslag is veel eenvoudiger bij het inpleisteren en schilderen.

Chrono Invision:

esthetiek, duurzaamheid en installatiecomfort


Het raambeslag is vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige materialen die niet alleen probleemloos weer en wind weerstaan maar ook met gemak vleugelgewichten tot 130 kg torsen.

Kindveilige beperking van de ruimte tussen kader en vleugel.

 

 

Haki bouwt deze beslagonderdelen (euronut) in haar raamseries Haki 65 en Haki 75 Plus.

Deze onderdelen zijn altijd bij ons in voorraad.  En ook verkrijgbaar voor herstellingen.

Mail of bel ons voor meer informatie.

 

Beslag voor deuren:  klik  hier voor de voorzieningen van de Haki (veiligheids)deuren. 

 

Beslag voor schuiframen: klik hier voor alle details van de schuifraamserie Haki160PLUS.